Blomkålsmos med kokt torsk.

Jag är inget stort fan av potatis och försöker hela tiden hitta olika alternativ till det, och någonting jag verkligen fastnad för är blomkålsmos. Tar inte lång tid, är smidigt och så himla mättande! En keeper i köket helt enkelt. Och det serverat med kokt torsk, kvargsås och sallad var ett hallelujahmoment.
Ingredienser;
2 stora huvuden blomkål
4 bitar fryst torskfilé
Kvarg
Röd stenbitsrom
Dill
Citronjuice
Tomat
Mozarella
Babyspenat
Olja
Gör såhär;
Skölj och skär blomkålen i bitar och lägg i vatten och låt koka upp. Ta sedan torsken och lägg den i kokande vatten i några minuter tills den blir mjuk.
Ta kvarg, blanda i några teskedar stenbitsrom, 1,5 tesked dill och citronjuice efter smak.
Skär tomater och mozarella i skivor och rada upp om vartannat ihop med babyspenaten på en tallrik. Häll lite olivolja på och strö över lite svartpeppar.
Ta bort kastrullen med blomkålen, häll ur vattnet och ta fram elvispen och vispa. Lägg i lite mjölk så det får en krämig konsistens och salta. Servera ihop med torsken, salladen och såsen. mums!
Ta bort kastrullen med blomkålen, häll ur vattnet och ta fram elvispen och vispa. Lägg i lite mjölk så det får en krämig konsistens och salta. Servera ihop med torsken, salladen och såsen. mums!