Kycklingwok med kalorisnåla nudlar.


Ni vet, när man har massa mat liggandes i frysen som mest fyller upp utrymmet och man inte riktigt vet vad man ska använda det till? I söndags hade jag just en sådan dag. Frysen var fylld av kycklingfiléer och jag var inte sugen på att ställa mig och laga en middag som skulle innebära 3 timmars vistelse i köket. Efter 10 minuters fundering hade jag bestämt mig - jag skulle bjuda mamma och pappa på kycklingwok med lågkalorinudlar.
Anledningen till att jag använder mig av lågkalorinudlar är för att jag äter enligt ett kostschema som innebär att jag endast får äta 1500 kcal om dagen. Detta har resulterat i köpet av en köksvåg och all mat vägs efter gram.
Att använda sig av äggnudlar eller glasnudlar, eller inga nudlar alls, går lika bra det!
Ingredienser:
1 kg kycklingfiléer
2 påsar wokgrönsaker av eget val, jag valde thai från Findus.
2 påsar Chicken Thai Wok Spice Mix - Garlic och Kafir lime från Santamaria
Sweet Chili Sås
2 påsar Shirataki nudlar, går att köpa i de flesta mataffärer.
Olivolja
Gör såhär;
Ta fram en stekpanna, eller eventuellt wokpanna om du har en sådan, och häll i oljan och stäng på spisplattan.
Skär kycklingfiléerna i kuber och lägg i stekpannan och låt det ligga kvar där tills kycklingen är färdig. Häll därefter i grönsakerna och blanda runt alltihop.
Skölj nudlarna i kallt vatten och lägg de i en kastrull, låt koka i cirka 5 minuter.
Häll i kryddorna i wokblandningen, lite vatten kan eventuellt behövas med.
Häll av vattnet från nudlarna och bland sedan i nudlarna i woken. Färdigt att serveras ihop med Sweet Chili Såsen! Mums!
Anledningen till att jag använder mig av lågkalorinudlar är för att jag äter enligt ett kostschema som innebär att jag endast får äta 1500 kcal om dagen. Detta har resulterat i köpet av en köksvåg och all mat vägs efter gram.
Att använda sig av äggnudlar eller glasnudlar, eller inga nudlar alls, går lika bra det!
Ingredienser:
1 kg kycklingfiléer
2 påsar wokgrönsaker av eget val, jag valde thai från Findus.
2 påsar Chicken Thai Wok Spice Mix - Garlic och Kafir lime från Santamaria
Sweet Chili Sås
2 påsar Shirataki nudlar, går att köpa i de flesta mataffärer.
Olivolja
Gör såhär;
Ta fram en stekpanna, eller eventuellt wokpanna om du har en sådan, och häll i oljan och stäng på spisplattan.
Skär kycklingfiléerna i kuber och lägg i stekpannan och låt det ligga kvar där tills kycklingen är färdig. Häll därefter i grönsakerna och blanda runt alltihop.
Skölj nudlarna i kallt vatten och lägg de i en kastrull, låt koka i cirka 5 minuter.
Häll i kryddorna i wokblandningen, lite vatten kan eventuellt behövas med.
Häll av vattnet från nudlarna och bland sedan i nudlarna i woken. Färdigt att serveras ihop med Sweet Chili Såsen! Mums!