Tonfisksallad med couscous och kvargdressing.


Någonting som jag tycker om att slänga ihop och bjuda familjen på är sallad. Det kvittar om det är en vanlig sallad baserad på gurka tomat majs etc till det grillade köttet, eller om det är en matigare sallad med t.ex. kyckling eller pasta. Ända sedan jag var liten har skärandet av salladen varit min uppgift i köket när mamma delar ut uppdragen och det finns så oändligt många olika sätt att servera de på.
I måndags valde jag att göra en simpel tonfisksallad med couscous, ägg och kvarsås som defintivt ska göras flera gånger då den var överträffande god!
Jag har använt mig av;
6 hårdkokta ägg
3 burkar tonfisk i vatten
6 portioner couscous
1 påse ekologisk babyspenat
1 röd paprika
2 kvisttomater
1 förpackning med solrosskott
1 gurka
1/2 påse frysta gröna ärtor
till dressingen;
2,5 dl naturell kvarg 0,3 % fett
2,5 dl vita ekologiska bönor
1 liten vitlöksklyfta
1 liten vitlöksklyfta
1msk citronjuice
1msk olivolja
1tsk gräslök
1tsk gräslök
Gör såhär;
Koka äggen så de blir hårdkokta, cirka 8 minuter. Ställ sedan under kallt rinnande vatten så de svalnar. Koka couscousen enligt instruktionerna på förpackningen.
Skär grönsakerna och lägg i en skål. Häll av vattnet ur tonfiskburkarna och lägg sedan i tonfisken bland resten av grönsakerna. Värm ärtorna, går jättebra att göra i mikron i några minuter.
Häll ur vattnet och skölj av bönorna, lägg de sedan i matberedaren tillsammans med kvargen och vitlöksklyftan och låt gå en stund tills allt blivit till en jämn smet. Blanda sedan i citronjuicen och olivoljan för att avsluta med gräslöken.
Servera salladen och dressingen tillsammans med solrosskotten. Blir en riktig höjdare kan jag lova!
Tips! Genom att använda grundbasen till dressingen, kvargen och bönorna, så går det att variera såsen och låta fantasin ta över! Gör din egen Cecar sallad dressing, eller varför inte en dressing med smak av thai?! Recepten hittar ni här - http://bloggar.aftonbladet.se/dflexyourbody/2014/06/nyttiga-hemladagade-salladsdressingar/